Rólunk

Neked készítve – jókedvvel-bőséggel!

“A GRILLPERTE egyedisége abban rejlik, hogy a kaszálófüvekhez, gyógynövényekhez pászítjuk a húsokat.”

A Grillperte egy új magyar gasztrobrand, amely a hagyományos kárpátmedencei ízvilágot követi.

Dédi padláson talált receptje napjainkra húzva

Húsrudacskákat, húspogácsákat, ízletes fűszeres sertés-, marha-,  bárány-, és baromfi húsmixeket készítünk. A teljesen e-mentes(!) gazdálkodásokból származó szabadtartású állatok húsát, apáról fiúra szálló tudással, kézműves módszerrel dolgozzuk fel.  Minden alapanyagot ellenőrzött és megbízható termelőktől, magyar gazdáktól vásárolunk. Készítményeink erőssége az egyedi fűszerezés és a kivételes minőségű hús. Termékeinkeinket többnyire gyors-fagyasztottan, vákuum csomagolásban értékesítjük, főleg a HORECA-ban (Hotel/Restaurant/Cathering).

Fáradt anyukák, gondoskodó nők álma: A termékek nem csak parázson, hanem otthon, könnyedén, zsiradék hozzáadása nélkül 9-11 perc alatt süthetőek, akár serpenyőben, elektromos grillen. 

Tradíció és a trendi fúziója!

A Grillperte húskészítmények arról híresek, hogy a gazdák szabadföldi és etikus tartású, csak természetes legelőkön táplálkozó, szigorúan ellenőrzött tenyészállományt engednek feldolgozásra. A tradicionális módon feldolgozott tőkehúsok ásványokban, fehérjében gazdagok, semmiféle újkori kemikáliát nem tartalmaznak. A Kárpát-medencében őshonos fajok húsának tápértéke messze meghaladja a “nagyüzemi tenyésztésű” húsokét, ugyanis Dél-Erdélyben az Olt és a Persány folyók térségében évszázadok óta apáról fiúra szálló tevékenység az állattartás. Ennek a sok évszázadnyi, mindennapi életben nélkülözhetetlen tudásnak és hagyománynak köszönhetően éledt fel a 21-ik századi követelményeknek megfelelő trendi grill-készítmények gyártása. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy dédanyám, padláson porosodó, anyám által megörökölt kelengyés ládikójában lévő recept könyvét is megtaláljam. A húsokat nemcsak az erdélyi gazdálkodásokból szerezzük be, hanem immár és főként magyar gazdálkodóktól is, akik ugyanolyan tapasztalattal, szenvedéllyel és tisztelettel tenyésztenek, tartanak állatot, mint őseink az Olt lankáin. 


Datki Szabolcs,
grillmívelő