Rólunk

Neked készítve – jó kedvvel bőséggel!

A Grillperte egy új magyar gasztrobrand, amely a hagyományos kárpátmedencei ízvilágot követi. Hagyományos receptek aktualizálva, húsrudacskákat, húspogácsákat, ízletes fűszeres sertés-, marha-,  bárány-, és baromfi húsmixeket készítünk. A teljesen e-mentes(!) gazdálkodásokból származó szabadtartású állatok húsát apáról fiúra szálló tudással, kézműves módszerrel dolgozzuk fel.  Minden alapanyagot ellenőrzött és megbízható termelőktől, magyar gazdáktól vásárolunk. Készítményeink erőssége az egyedi fűszerezés és a kivételes minőségű hús. Készítményeinket gyors-fagyasztottan, vákuum csomagolásban értékesítjük.

A termékek nem csak parázson, hanem otthon könnyedén, zsiradék hozzáadása nélkül süthetőek, akár serpenyőben, elektromos grillen. 

Tradíció és a trendi fúziója!

A Datki húskészítmények arról híresek, hogy a gazdák szabadföldi és etikus tartású, csak természetes legelőkön  táplálkozó, szigorúan ellenőrzött tenyészállományt engednek feldolgozásra. A tradicionális módon feldolgozott tőkehúsok ásványokban, fehérjében gazdagok, semmiféle újkori kemikáliát nem tartalmaznak. A Kárpát-medencében őshonos fajok húsának tápértéke messze meghaladja a “nagyüzemi tenyésztésű” húsokét, ugyanis Dél-Erdélyben az Olt és a Persány folyók térségében évszázadok óta apáról fiúra szálló tevékenység az állattartás. Ennek a sok évszázadnyi, mindennapi életben nélkülözhetetlen tudásnak és hagyománynak köszönhetően éledt fel a 21-ik századi követelményeknek megfelelő trendi grill-készítmények gyártása. Ehhez elengedhetetlen az is, hogy dédanyám, padláson porosodó, anyám által megörökölt kelengyés ládikójában lévő recept könyvét is megtaláljam. A húsokat nemcsak az erdélyi gazdálkodásokból szerezzük be, hanem, magyar gazdálkodóktól is, akik ugyanolyan tapasztalattal, szenvedéllyel és tisztelettel tenyésztenek, tartanak állatot, mint őseink az Olt lankáin. 


Datki Szabolcs,
grillművelő